Bioloqlar belə nəticəyə gəldilər ki, marmelad dadlı şirniyyat olmasından savayı həmçinin orqanizmi ciddi xəstəliklərdən də müdafiə edə bilər.
Məlum olmuşdur ki, marmeladın sorbsion xüsusiyyətləri vardır.
Müxtəlif jele tipli qida məhsullarının (cem, jele, marmelad) tərkibinə pektin daxildir. Məhz bu maddə xeyirli cəhədləri ilə zəngindir. O insanın orqanizmindən qurğuşunu təmizləməyə kömək edir. Həm də öz işini aktivləşdirilmiş kömürdən daha effektiv yerinə yetirir.
Pektin ağır metalları özünə çəkir və qaraciyərdən ifraz olunmasına kömək edir. Kimyəvi nəticədə isə, pektinlə qurğuşunun birləşməsi baş verir ki, bu da zərərli maddələrin daha tez ifraz olunması deməkdir.
Məlum oldu ki, qaraciyərdə qurğuşun elementinin çox olması hepatitin inkişafına gətirib çıxardır.
|